Nieuws

Als mannen en vrouwen goed samenwerken…

Dit seizoen spelen er zó veel Doornse teams in de competitie dat een eenvoudig stukjesschrijver als ik al na één weekend de draad helemaal kwijt was. Wat ik in ieder geval geleerd heb van mijn eigen team is het volgende: als mannen en vrouwen goed samenwerken, worden de mooiste resultaten bereikt. Ook op het sportieve vlak. En dat gold niet alleen voor ons team...

Najaarscompetitie, Doorn 1- BVO 1: 2 - 6

Als enige team van BC Doorn hadden wij (Debby, Patty, André en Wimco) nog geen competitieronde gespeeld. Maar donderdag 22 september moesten we eraan geloven. Tegen BVO, wat staat voor Badmintonvereniging Veenendaal-Oost.

André en ik slaagden er nog in de eerste game te winnen. Daarna eindigde alles in een Veenendaalse victorie. Althans, tot de mixed dubbels. Het eeuwige yin en yang tussen man en vrouw, en vooral de wil om de eerste competitieavond toch wel iets te winnen, zorgden ervoor dat we uiteindelijk 2 puntjes bijeen sprokkelden. Waarmee Patty’s eerste competitiewedstrijd een feit was, eindigend met 2 prachtige punten van eigen makelij!

Mede dankzij de verhelderende foto’s van Hans en de scores op badmintonnederland.nl (dank René!) heb ik inmiddels toch enig inzicht gekregen in de verrichtingen van de andere Doornse teams. Dat inzicht wil ik natuurlijk graag delen.

 

Doorn 1 – RAP 2: 4 - 4

RAP uit Linschoten kwam diezelfde avond als wij bij Roos, Margriet, Marcel, Frank en Anton op de koffie of sportdrank, al gelang de persoonlijke voorkeur. Vooral de Doornse dames sleepten de punten binnen. Roos en Margriet behaalden elk apart en samen in totaal 3 punten. Margriet en Anton wonnen vervolgens nog een dubbel. In de afsluitende partij zaten Frank en Roos niet ver van een overwinning af. Ze verloren de derde game met 18 – 21.

 

Zetten M2 - Doorn M3: 5 – 3

Robert, Ton, Ralph en Raymond waren de enigen die dit weekend buiten Steinheim hun vaardigheden in de racketsport mochten vertonen. Voor een nauwelijks partijdige buitenstaander (zoals ik) die naar de cijfers kijkt, zou een gelijkspel verdiend zijn geweest. Robert verloor in de derde game zijn single met 22 – 20 en Ralph en Raymond hun derde game in de dubbel met 21 – 18. Plannen voor een revanche op Zetten zijn in de maak, heb ik horen fluisteren.

 

Doorn M2 - de Kantjils M1: 8 - 0

Zo ga je eigenlijk niet met gasten om, Freek, Karel, Paul en Bart! De bezoekende Kantjils uit Wageningen kregen zondagochtend geen enkele game cadeau. Maar goed, beleefdheid telt niet in de competitie. Pas als de punten verdeeld zijn, is het tijd voor goed gastheerschap. Anyway, nice going guys!

 

Doorn 2 – De IJssel 2: 5 – 3

Het beloftenteam, ofwel het tweede mixed team, slaagde er zondag om in de laatste partij de overwinning naar zich toe te trekken. Tot aan de mixed dubbels gingen Valquiria, Sanne, Frank en Wessel gelijk op met de bezoekers uit Rheden.

Maar ook op jongere leeftijd geldt het – nu al gevleugelde – gezegde: als mannen en vrouwen goed samenwerken, worden de mooiste resultaten bereikt. Ook op het sportieve vlak. Valquiria en Frank wonnen de zevende partij in twee games, waarvan de laatste eindigde in 28 - 26! Sanne en Wessel hadden een extra game nodig, maar maakten die gelukkig niet zo spannend: 21 – 13.

 

Doorn 3 – Iduna 15: 3 – 5

Lia, Willem, Lucas, Roan en invalster Karin ontvingen een afvaardiging van het Utrechtse badmintoninstituut Iduna. De teams waren bijzonder aan elkaar gewaagd, getuige de 5 partijen met 3 games. Als ik de firma Pot & Pot een beetje ken, zal Doorn 3 in de return alles uit de kast halen om te winnen in Utrecht.

 

Doorn M1 – Thiela M1: 4 – 4

Bij het enige Doornse herenteam in de Hoofdklasse was de partij spannend tot op het laatst. Joost, Justin, Peter, René en Leon verdeelden de punten netjes met Thiela, zij het niet zonder (sportieve) slag of stoot. Ook hier veel driegamers, want driesetters mag je niet meer zeggen. Jammer dat die niet gelijk verdeeld werden.
Drie van de vier mondden uit in een Tielse overwinning. Ook hier geldt: wordt vervolgd…

 

Doorn J1

De jeugd had deze ronde vrij. Ter voorbereiding op de wedstrijd tegen Houten (zondag 2 oktober) wil ik ze als oude man graag deze levenswijsheid meegeven: als jongens en meisjes goed samenwerken, worden de mooiste resultaten bereikt. Ook op het sportieve vlak.

 

Wimco in ‘t Veld

« Terug

» Nieuws archief