Nieuws

Doornse dubbelslag op Regiokampioenschappen

De Regiokampioenschappen in Amersfoort in het damesenkel- en dubbelspel (categorie 8) zijn geëindigd in een Doornse dubbelslag. In een ware thriller won Valquiria de Jong van Sanne Stormbroek de singlefinale. Gezamenlijk schreven de jonge speelsters zondag ook het dubbelspel op hun naam.

Zowel Sanne als Valquiria won zondag in het enkelspel alle partijen in de poulefase. De wedstrijd tussen de poulewinnaars was meteen de finale. En wat voor een! In een bijna vijftig minuten durende partij gingen beide dames tot het uiterste van hun vermogens.

De eerste game ging naar Valquiria met 21-19. Sanne nam meteen revanche door met 17-21 de tweede naar zich toe te trekken. In de derde game voerden de jonge speelsters de spanning verder op. Uiteindelijk was het Valquiria die aan het langste eind trok: 22-20.

Dubbelslag

Dat Sanne en Valquiria ook uitstekend samen kunnen badmintonnen, bleek in de dubbels. Met overmacht won het Doornse duo de drie poulewedstrijden. In de finale tegen het koppel Chantal Frowijn (BC Culemborg) en Alisia Lerrick (BC Castellum) ontmoetten ze aanmerkelijk meer tegenstand.

Met 22-20 wonnen Valquiria en Sanne de eerste game. Hun tegenstandsters kwamen vervolgens sterk terug: 16-21. Vrij onverwacht eindigde de derde game toch met een ruim puntenverschil, in het voordeel van de Doornse speelsters: 21-12.

 

Goed op dreef

Ook Annemijn van Klink (in het dubbelspel) en Lia Vrauwdeunt (in het enkel- en dubbelspel) verdedigden de clubkleuren op de Regiokampioenschappen met verve. Ze lieten goed badminton zien en zeker in het dubbelspel waren ze goed op dreef. Maar ze werden in de poulefase uitgeschakeld door de latere finalisten Chantal Frowijn en Alisia Lerrick.

 

Kuitblessure

En er had misschien nog wel meer moois ingezeten tijdens dit toernooi. Justin Booij en Joost van Klink bereikten op overtuigende wijze de halve finales in het herendubbel (categorie 6). Helaas liep Joost in de singles een vervelende kuitblessure op. Hij moest daardoor niet alleen zijn enkelpartij opgeven, maar kon ook niet uitkomen in de dubbels.

In z’n eentje wist Justin nog een mooie gedeelde derde plaats te halen. In de singles verloor hij in de halve finales van de latere kampioen Luuk Zwaag (BC Amersfoort).

 

Lees hier alle winnaars van de Kampioenschappen Senioren Regio Centrum 2016.

« Terug

» Nieuws archief