Nieuws

Mannen 2 weer een plaatsje geklommen

Op een flink koude zondagochtend werd het tweede mannenteam in Wageningen verwacht om tegen het eerste mannenteam van de Kantjils te spelen. Na een bijzonder warrig whatsapp-overleg over de vervoersmogelijkheden (zie hieronder) bleek dat iedereen toch aangekomen was op de plek van bestemming. Het blijft overigens verbazingwekkend hoe men het in Wageningen voor elkaar heeft gekregen om een dergelijk sportcomplex (De Vlinder) neer te zetten in een naar verhouding kleine gemeente. Misschien kan de gemeente Utrechtse Heuvelrug eens een werkbezoek inplannen!

De vaste teamleden Karel, Paul en Bart waren aanwezig. Freek was wegens een blessure afwezig, maar werd gelukkig vervangen door Frank Koudijs. Hans is ook nog steeds geblesseerd, maar was toch meegekomen voor de morele ondersteuning dan wel voor de drank en hapjes achteraf.

Er was lange tijd maar één baan beschikbaar, dus we maakten ons op voor een lange dag. De eerste dubbel van Frank en Karel werd een spannende strijd die in de derde set met 21-19 beslist werd in het voordeel van de Kantjils. Paul en Bart hadden het een stukje makkelijker en wonnen in 2 sets. Een gelijke stand dus na de eerste dubbels.

In de singles liet Karel zijn loopvermogen maar eens weer zien, dit tot wanhoop van de tegenstander die zijn eigen energie langzaamaan zag wegsijpelen. Karel had aan 2 sets voldoende om zijn wedstrijd te winnen. Frank had het moeilijker, maar leek na verlies van de eerste set, de tweede naar zich toe te trekken. Helaas werd op het einde van de set de voorsprong toch nog weggegeven en uiteindelijk met 22-20 verloren. Paul had geen moeilijke partij te spelen, maar kreeg dan toch nog een felbegeerde bijnaam van de tegenstander toegeroepen: de 'Grasshopper'. Een echte geuzennaam! Bart verloor de eerste set in zijn partij, maar wist met goed geplaatst spel de tweede en derde set eenvoudig binnen te halen. De tussenstand met nog twee dubbels te spelen was 4-2 voor Doorn.

Karel en Paul speelden in de derde dubbel dan nog een 3-setter, waarin ook de winst werd veiliggesteld. En toen Frank en Bart nog een mooie overwinning in twee sets behaalden in hun dubbel, was het uitje naar Wageningen niet onverdienstelijk geweest: 6-2 winst!

Daarmee steeg het team van de vierde naar de derde plaats. De kansen om nog hoger te eindigen zijn er zeker, want de nummer twee staat maar op één punt voorsprong.